Deelneemster van de maand september 2020

 In Deelneemster van de maand

Ik ben Inge Maurik, samenwonend met Bart en trotste moeder van Lauren. Als kind was ik al veel bezig met het interieur. Waren mijn ouders een avondje weg dan stond de woonkamer op z’n kop en hadden zij een nieuwe indeling bij thuiskomst en natuurlijk gebeurde hetzelfde met mijn slaapkamer. Niet gek dus dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Sinds 2011 ben ik als zelfstandig interieurontwerpster aan het werk onder de naam IM Interieurs.

IM Interieurs helpt bij het vertalen van de wensen bij een nieuwe inrichting wat volledig past bij de opdrachtgever of doelgroep. Ieder interieurconcept begint met een vraag en heeft een eigen aanpak en oplossing. Het is belangrijk dat bij ieder interieurontwerp wordt gezocht naar de essentie van de opdrachtgever. Het moet mooi en eigen voelen maar een interieur is er vooral om in te leven/werken!

Ontwerpen begint met luisteren

Voordat ik begin met een ontwerp, krijg je eerst een luisterend oor. Ontwerpen begint nu eenmaal met goed luisteren naar wat er “echt” gevraagd wordt. De indeling wordt bepaald door de functie van de ruimte. Daarom is het goed om te weten waar de ruimte voor moet dienen. Naast de indeling is het kleur- en materiaalgebruik essentieel voor de juiste beleving.
Om het compleet te maken werk ik voor de offerteaanvraag ook maatwerk meubilair uit richting de interieurbouwer en adviseer ik bij verlichting en elektra. Doordat ik zelfstandig werk ben ik flexibel en onafhankelijk. Naast mijn eigen netwerk kan ik ook de samenwerking met het netwerk van de opdrachtgever aangaan.

Heel cliché maar ik vind de afwisseling het mooiste van mijn werk. Ik zit aan tafel met verschillende mensen uit uiteenlopende branches waardoor je een kijkje krijgt in “hun wereld”. De insteek voor de inrichting van een kantoor is nu eenmaal anders als die van een uitvaartcentrum of van een winkel en een woning. Doordat elk project echt anders is van discipline wordt het ontwerpen van een interieur nooit saai.

Het geeft mij energie, voldoening en plezier om de interieurwensen om te zetten naar iets unieks, waar de opdrachtgever trots op kan zijn. Soms is daar ook een beetje lef voor nodig en ik geef graag dat extra duwtje.

Wil je meer weten, neem gerust contact op!

Inge Maurik
📞 06-28 70 70 57
🌍 www.iminterieurs.nl

Recent Posts