Deelneemster van de maand mei 2021

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Katinka Kuipers- ten Voorde (34 jaar) en samen met mijn man (Kevin, 36 jaar) en onze dochters Liv (5 jaar) en Noé (2 jaar) wonen wij in Borne in de mooie wijk de Bornsche Maten.
In de zomer van 2010 heb ik na een prachtige studententijd te hebben gehad in Groningen mijn studie Rechten afgerond. Met mijn diploma op zak, de wereld aan mijn voeten en vol enthousiasme keerde ik terug naar Borne en ging ik aan de slag bij een advocatenkantoor in Twente. Bij dit kantoor zat ik niet op mijn plek maar wat een prachtberoep is dat toch, de advocatuur! Ik wist het zeker, advocaat zou ik gaan worden!

Gelijk hebben is meestal niet het probleem. Gelijk krijgen, dát is de kunst.

Ik begon mijn carrière in Zwolle, bij een kleinschalig en betrokken advocatenkantoor. In juni 2011 ben ik beëdigd als advocaat bij de rechtbank Overijssel en kon ik starten met de driejarige beroepsopleiding. Van meet af aan heb ik mij met name toegespitst op het Personen- en Familierecht en het Strafrecht. Tijdens mijn studie waren dit al de vakgebieden waar mijn interesse lag en in de praktijk werd dit bevestigd. Omdat ik ook regelmatig strafpiket diensten draaide in Zwolle en Hardenberg hebben mijn man en ik in 2011 besloten een huis te kopen in Nijverdal. Na zo’n 4,5 jaar met veel plezier te hebben gewerkt in Zwolle en zwanger van onze oudste dochter hebben mijn man en ik besloten om terug te keren naar Borne.

Sinds oktober 2015 ben ik werkzaam in Twente en sinds april 2019 bij mijn huidige kantoor MulderVanGeel Advocaten en Bedrijfsadviseurs in Almelo. Uiteraard nog steeds als advocaat! MulderVanGeel is een kantoor dat zich met name richt op de advisering van ondernemers en particulieren op diverse rechtsgebieden. Het streven naar een werkbare oplossing voor een juridisch probleem of geschil vormt steeds het uitgangspunt. Ons team heeft 7 advocaten en ieder van hen heeft een eigen specialisme. Arbeidsrecht, huurrecht, ondernemingsrecht, letselschade en ik behandel alle Personen- en Familierecht en Erfrecht kwesties.
De meest bekende en meest voorkomende procedure in het Familierecht is de echtscheiding maar het Personen- en Familierecht is veel breder. Ik help mensen bij familierechtelijke vragen en geschillen over de boedelverdeling of afwikkeling huwelijkse voorwaarden, waardering van de ondernemingen, het erfrecht, naamswijzigingen en alle kwesties met betrekking tot de kinderen. Denk hierbij aan de hoofdverblijfplaats van de kinderen bij scheiding, een voorgenomen verhuizing, het ouderlijk gezag, de omgangsregeling met de kinderen, de alimentatie et cetera. Deze kwesties liggen vaak gevoelig en vereisen een deskundige en persoonlijke aanpak en soms is een luisterend oor al genoeg. Juist dat maakt dat ik met veel plezier mijn werk uitoefen. Erg trots ben ik dan ook dat ik deze maand start met de driejarige Specialisatieopleiding Familierecht (Vfas). Ik zal mij de komende jaren verder blijven ontwikkelen als dé deskundige op het gebied van het Personen en Familierecht en daarnaast zal ik Mediation gaan aanbieden. Daarbij zal ik ex-echtgenoten gaan ondersteunen en begeleiden in een emotionele fase om te bezien of zij samen afspraken kunnen maken. Een mooie uitdaging!
Vragen of benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op!

Lieve groet,

Katinka Kuipers- ten Voorde
www.muldervangeel.nl

Recent Posts