Deelneemster van de maand augustus 2020

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Jacomine Niemeijer-Blokvoort, fysio-/manueel therapeut, sportfysiotherapeut, schouderfysiotherapeut en echografist. Ik ben getrouwd met Boudewijn en woonachtig in Borne. Als praktijkeigenaar van Fysio Fit Borne kom ik dagelijks voor diverse uitdagingen te staan en daar vertel ik jullie graag over 🙂

Geboren uit de behoefte om de zorg voor patiënten te verbeteren en zelf in te kunnen vullen, ging ik 11 jaar geleden op zoek naar mogelijkheden om mijn eigen praktijk in mijn nieuwe woonplaats Borne op te zetten. In 2009 ben ik gestart in het sportcentrum aan de Hosbekkeweg met 2 middagen in de week. Door mond-op-mond reclame en goede contacten met verwijzers (huisartsen) breidde zich dat al snel uit naar een fulltime werkweek. De praktijk groeide en verhuisde na 3 jaar naar de Watertorenerf. Met deze groei kwam niet alleen een ander pand, maar ook werknemers en werd ik werkgever. Sinds 2018 zijn we gevestigd in het prachtige Gezondheidscentrum De Poort van Borne.

Wat het ondernemerschap zo leuk maakt, is de mix van mijn werk als fysio-/manueeltherapeut en het regelen van zaken achter de schermen. Geen dag is hetzelfde, geen mens is hetzelfde, iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ondernemen is een uitdaging, leuke en minder leuke dingen wisselen elkaar af. Het geeft me soms een dubbel gevoel, ik ben ondernemer maar ondernemer in de zórg. Die twee staan soms haaks tegenover elkaar, alleen al als we kijken naar hoe de politiek en zorgverzekeraars naar ons beroep kijken. Jarenlang staan tarieven vast en groeien wij op dat vlak niet.

We richten ons op een specifiek aantal pijlers binnen de fysiotherapie; reguliere fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, echografie, schouderfysiotherapie, dry needling en motor control training. De laatste jaren is er een verschuiving naar coaching gaande en willen we zo compleet mogelijk zijn in het aanbieden van onze zorg. We behandelen niet alleen een knie, we behandelen een mens met al zijn/haar bio-psycho-sociale factoren. Door middel van cursussen en bijscholing blijven we hierin up-to-date.

Innovatie is in het vak fysiotherapie erg belangrijk, we zijn immers altijd in beweging! De coronaperiode vroeg om een creatieve invulling van behandelingen. Als team zijn we deze uitdaging aangegaan en hebben we patiënten via online systemen en beeldbellen kunnen voorzien van advies en preventieve maatregelen om klachten in te perken. Ik geloof dat deze ontwikkeling van online aanbieden van behandelingen in de toekomst vaker ingezet zal gaan worden. Ook is er een erg interessante ontwikkeling gaande op het gebied van chronische pijn behandeling. Het inzetten van Virtual Reality heeft inmiddels zijn intrede binnen de fysiotherapie gedaan en ook daarvan geloof ik dat dat de toekomst is. Het is een ontwikkeling waar Fysio Fit Borne in mee gaat en zich in blijft ontwikkelen. Daarnaast vind ik het erg leuk om les te geven aan collega fysiotherapeuten op het gebied van schouderklachten en echografie. Je ontwikkelde kennis & kunde delen met anderen geeft de beroepsgroep een positieve boost!

Ik kan me heel erg vinden in de volgende quote en deze past bij de manier waarop ik in het leven en in het ondernemen sta. Het zet je aan het denken.
“Als je de dingen blijft doen die je altijd hebt gedaan, krijg je de uitkomst die je altijd hebt gehad”

Mijn “reis” door het ondernemerschap heeft mij geleerd dat niets zomaar komt aanwaaien. Als je iets wilt, ben jíj de enige die daar invloed op heeft. Het uit het niets een nieuwe praktijk in een voor mij nieuw dorp opzetten heeft mij diverse uitdagingen gebracht. 100% inzet, overtuiging, intuïtie volgen en plezier in het werk en leven zijn mijn drijfveren voor ondernemen. En als ik aan het einde van een dag de trainingsapparaten uitdoe, de lichten in de kamers doof, de deur van het praktijk op slot draai en na een paar passen omdraai en terugkijk, ben ik stiekem wel trots op mezelf en denk ik: “dat heb ik toch maar mooi voor elkaar.”

Hartelijke groet,

Jacomine Niemeijer-Blokvoort
www.fysiofitborne.nl

Recent Posts