Deelneemster van de maand juni 2021

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Chantal van Buuren. Ik ben getrouwd met Marco en de trotse moeder van Floor (18) en Fabiƫnne (15). Na het behalen van mijn HAVO diploma heb ik de PABO gedaan en ben aan het werk gegaan als juf in het basisonderwijs. Inmiddels had ik Marco al leren kennen. Hij runde, samen met zijn vader, de winkel Bloemsierkunst Erica, een bloemenwinkel die, van oudsher, gespecialiseerd is in de verkoop van bloemen, planten, rouwwerk, bruidswerk en aardewerk. In de loop der jaren hebben we ons assortiment uitgebreid met woonaccessoires van diverse woonmerken en is de naam veranderd in Erica Bloemen & Interieur.

Erica is een begrip is Borne. In 1936 is de bloemenwinkel opgericht aan de Grotestraat. In 1986 is de winkel door mijn schoonvader overgenomen. Hij beleverde Erica destijds met bloemen vanuit de bloemengroothandel, die hij toen runde. Marco is op een gegeven moment bij in de zaak getrokken en ik ben er langzaam in gegroeid. In het begin van onze relatie ging ik weleens mee naar de bloemenveiling in Aalsmeer en hielp ik met wat kleine klusjes. En zo heel langzaam komt er steeds iets meer bij en voel je je steeds meer verbonden met het bedrijf. We gingen samen op zoek naar nieuwe leveranciers, gingen naar beurzen en sloegen langzaam een andere weg in. Uiteindelijk vond ik het altijd al leuk om met interieur en accessoires bezig te zijn. Ik combineer het tot op de dag van vandaag nog steeds met mijn baan als juf.

Zoals wellicht bekend heeft een heftige brand eind december onze hele winkel compleet verwoest. Je wereld staat compleet op de kop. Gelukkig zijn we allebei positief ingesteld en ondanks het verdriet hebben we al vrij snel plannen gemaakt. Drie maanden na de brand zijn we gestart in onze tijdelijke winkel in het voormalige pand van Bakkerij Koehorst aan de Grotestraat. Deze winkel is vele malen kleiner, maar we kunnen ons hier de komende tijd wel redden en de reacties van onze klanten zijn positief. Toch zouden we wel weer graag terug willen naar onze oude plek. Hiervoor zijn we nu plannen aan het maken en uitwerken.

Geniet van elke dag, morgen kan het zomaar heel anders zijn!

Binnen Erica richt ik me vooral op de inkoop van de accessoires en de inrichting van de winkel. Samen met Marco en onze personeelsleden bezoeken we verschillende beurzen in binnen- en buitenland en huisshows bij onze leveranciers. Super leuk om te doen! Hier kopen we dan de collecties voor de verschillende seizoenen in. Als de nieuwe accessoires binnen komen en uitgepakt zijn zorg ik, samen met ons personeel, voor de inrichting van de winkel.

We komen ook bij de klanten thuis om advies te geven als ze bijvoorbeeld nieuwe accessoires voor in huis willen aanschaffen. Ik wil me hier nog verder in ontwikkelen en ga in oktober beginnen met een opleiding voor interieurstylist. Verder ga ik geregeld richting Aalsmeer om kamer- en tuinplanten in te kopen en kun je mij aan de deur treffen als we een mooie bos bloemen moeten bezorgen. Heel divers en geen dag is hetzelfde! De dynamiek en de vrijheid om je eigen koers te bepalen en er invulling aan te geven zijn een drive, iedere dag weer!

Als ik naar de toekomst kijk hoop ik dat we over een tijd weer een mooie plek hebben aan de Grotestraat 222, de oorspronkelijke plek van onze winkel. Voor nu zijn we heel blij dat we onze werkzaamheden voort kunnen zetten op deze mooie tijdelijke plek.

Lieve groeten

Chantal

Recent Posts