Deelneemster van de maand april 2021

 In Deelneemster van de maand

Ik ben Silke Slootheer, geboren en getogen in Borne. Al 23 jaar gelukkig samen met Thomas en samen zijn wij de trotse ouders van Isabel (13), Pim (10) en Youp (1)

Dat ik graag in de beauty branche wilde werken wist ik al op jonge leeftijd. Als kind was ik altijd al in de weer met maskertjes, make-up, nagellak en maakte ik mijn eigen cosmetica.
Na de middelbare school was het dan ook voor niemand een verrassing dat ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste ben gaan volgen.

Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een bekend welness-centrum, de Wiemsel in Ootmarsum. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat ik gevraagd ben om er in vaste dienst te komen. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd en heb op alle gebieden heel veel ervaring op gedaan. Kortom een hele leerzame tijd met als leuke bijkomstigheid de vele BN’ers die er regelmatig te gast waren voor een behandeling.

Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest en de nodige expertise op zak, werd het tijd om voor mezelf te beginnen. Eind april 2007 kon ik mijn droom waarmaken en opende ik de deuren van mijn eigen zaak: Sil’s Beautysalon. Bij mij in de salon kun je terecht voor diverse soorten gezichtsbehandelingen, manicure, cosmetische voetverzorging en make-up behandelingen/visagie. Maar ook voor de kleinere behandelingen zoals o.a. het epileren/waxen en verven van wenkbrauwen en wimpers.
Vanuit de cosmetica merken worden er geregeld cursussen georganiseerd om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Zo word ik met regelmaat “bijgeschoold”. Ontwikkelingen die ik straks ook in de praktijk ga brengen. Ik werk al jaren met het merk Sothys en sinds kort heb ik dit uitgebreid met het mooie merk Alpha-H. Ik kan alvast verklappen dat deze laatste een hele mooie aanvulling op de huidverbetering is.

“Be good to your skin, you will wear it every day for the rest of your life”

Een garderobe kun je ieder seizoen vernieuwen. Maar met je huid moet je alle seizoenen, sterker nog je hele leven mee! Een goede huidverzorging is nodig om je huid gezond en mooi te houden. De basis hiervan is het reinigen van de huid. Elke ochtend en avond. Je kan nog zoveel serums en crèmes gebruiken maar als je de huid niet goed reinigt, kan de rest niet goed zijn werk doen. Dus naast een regelmatig bezoek aan de schoonheidssalon is de verzorging thuis zeker zo belangrijk.

Het leuke aan het vak vind ik het contact met de klant. Zoveel verschillende mensen met verschillende wensen. Geen dag is hetzelfde, elke behandeling is anders. Het geeft telkens weer veel voldoening wanneer iemand na een behandeling met een tevreden gevoel de deur uit gaat.

Mijn salon is gevestigd aan de Anemoon 27 in Borne. Deze hebben we gerealiseerd bij Slagerij Traiteur Jacobs, de zaak van mijn partner Thomas. Naast dat ik vaak in de salon werkzaam ben, ben ik ook met regelmaat in de slagerij aan het werk. Ik spring bij daar waar nodig is, in de winkel of achter de schermen. Maar ook tijdens de feestdagen of als er een evenement georganiseerd moet worden ben ik daar te vinden.

Ondanks dat ik het ook heel leuk vind om in de slagerij een extra handje te helpen, ligt mijn hart in de uiterlijke verzorging. Ik hoop dat ik in dit mooie vak nog heel lang kan doorgaan. Het was het afgelopen jaar door de Corona wel teleurstellend en heftig dat we twee keer over het werk neer moesten leggen. Ik ben dan ook erg blij dat we nu aan de slag kunnen.

Ik verwelkom jullie dan ook graag in mijn salon!

Groetjes Silke
06 – 46 34 03 80

Recent Posts