Netwerk voor
ondernemende Bornse vrouwen

Ons netwerk is gericht op ondernemerschap waarbij wij van elkaars expertise en dienstverlening gebruik maken. De bedoeling is om tijdens de bijeenkomsten van elkaar te leren en ervaring en kennis uit te wisselen.

Daarbij bespreken wij met elkaar actualiteiten om elkaar indien mogelijk te ondersteunen. We bespreken de problematieken waar je wel eens tegenaanloopt en proberen voor elkaar in oplossingen te denken. 5x Per jaar komen we bij elkaar en worden er bijeenkomsten gehouden die leerzaam/verrijkend zijn. Daarnaast vinden wij het ook leuk 1x per jaar een informele bijeenkomst met elkaar te houden waarin we een sportieve activiteit, een leuke workshop of andere gezellige bezigheid organiseren.

De bedoeling is de onderlinge betrokkenheid tussen de leden te bevorderen van elkaars netwerk gebruik te kunnen maken. De reguliere bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijk hapje en drankje met alle leden.

Van iedere bijeenkomst wordt verslag gelegd in de vorm van een digitale pen geschreven door 1 van de leden.

Historie

2004
Bornse Vrouwen in Bedrijf begon in de vorm van een informele vereniging in 2004 officieel onder de naam “HaarNet”.

2012
Op 8 maart 2012 is besloten de vereniging officieel een jasje te geven en de rechtspersoon (de vereniging) notarieel op te richten. De vereniging kreeg daarbij een nieuwe naam, te weten: de Bornse Vrouwen in Bedrijf.

Vanuit Rabobank Centraal Twente is in 2004 het initiatief genomen om vrouwelijke ondernemers bijeen te brengen in een netwerk. Een tiental dames is destijds met dit netwerk begonnen. Inmiddels kent de verenging maximaal 40 leden.