Deelneemster van de maand maart 2021

 In Deelneemster van de maand

Social media, communicatie en marketing, dat zijn onderwerpen waar ik graag de hele dag over wil praten en waar ik verstand van heb. Mijn naam is Stephanie van den Kieboom, 31 jaar oud, woonachtig in Borne en eigenaresse van www.socialbirds.nl

Met SocialBirds verzorg ik de social media voor veel verschillende bedrijven. Ik bedenk de content strategie en schrijf en plaats de content voor de social media kanalen van de klant. Het scoren met een bericht op social media vind ik een leuke uitdaging. Een mooi en overzichtelijk social media platform creëren vind ik ook fijn. En de vertaalslag maken van wat mijn klant doet naar dat wat de potentiële doelgroep wil zien, dat zie ik als een sport!

Naast het schrijven en plaatsen van content op social media schrijf ik website teksten en geef ik trainingen en cursussen over social media. Een uitleg over Instagram? Geen probleem! Leren hoe je LinkedIn zakelijk in kunt zetten? Ik vertel het je graag. Ook denk ik bij verschillende bedrijven mee over de marketingstrategie en ondersteun ik de marketingafdelingen.

Dit alles combineer ik nu ruim 6 jaar met mijn werk als Specialist Digitale Geletterdheid op middelbare school Het Erasmus in Almelo. Daar geef ik leerlingen van de 1e tot en met de 6e klas van alle niveaus les in Mediawijsheid, ICT-vaardigheden, Computational Thinking en Informatievaardigheden. Een prachtige baan die mij bij de les houdt en ervoor zorgt dat ik zowel leerlingen als docenten continu alles moet kunnen vertellen over ICT en social media, dat houdt me scherp 😉

’s Avonds ga ik met een voldaan gevoel slapen als ik iemand heb geholpen met vraagstukken over marketing, communicatie of social media. Of dit nou mijn leerlingen zijn of andere ondernemers. Zelfs mijn oma uitleggen hoe ze goed kan videobellen, daar haal ik plezier uit. Ik deel graag mijn kennis en vind het belangrijk om anderen de kracht en soms ook de gevaren van social media uit te leggen.

Instagram, TikTok, Snapchat, YouTube, Vloggen, Bloggen, Facebook, LinkedIn, Pinterest ik ken het allemaal. Ik kan met mijn ogen dicht vertellen op welke knop je moet drukken om iets te openen en hoe je instellingen moeten staan. Dat is ook direct wel een beetje mijn valkuil; ik ben ALTIJD online.
Dat is wel echt iets waar ik voor moet waken en waar ik anderen ook voor wil waarschuwen. Plan je tijd goed in. Ben niet de hele tijd online, dat verwacht niemand van je. Besteed uit wat je lastig vindt en gebruik jouw tijd nuttig om dat te doen waar jij goed in bent. Niemand verwacht dat jij antwoord geeft binnen een paar seconden, dit is de grootste les die ik de afgelopen jaren heb geleerd. Het managen van de verwachtingen van mijn klanten.

Waar ik over 5 jaar graag zou willen staan? Het lijkt mij geweldig als ik dan nog altijd mijn klussen uit mag zoeken en zo veel mogelijk mensen, jong en oud, meer kan leren over de ins en outs van social media en kan ondersteunen op het gebied van marketing en communicatie!

Hartelijke groet,
Stephanie van den Kieboom
www.socialbirds.nl

Recent Posts