Deelneemster van de maand oktober 2020

 In Deelneemster van de maand

Ik ben Annemarie Withag-Terpstra, vrouw van Bob Withag en moeder van Jesse (9) en Sterre (6). Ik ben erg blij en trots op mijn gezin. Hoe hou je alle ballen hoog? De uitdagingen van opgroeiende kinderen, tijd voor jezelf en voor elkaar te creëren, voor sporten en hobby’s? Inmiddels heb ik balans en rust gevonden en helpt het me om in mijn werk scherp te blijven en te relativeren.

Ik ben commercieel directeur CTT B.V (Combi Terminal Twente). CTT B.V. heeft drie inlandterminals; in Hengelo, Almelo en Rotterdam. Vanuit de Twentse terminals worden containers vervoerd van en naar Rotterdam met binnenvaartschepen en trucks. “Ons” bier gaat de wereld over en tuinmeubels komen vanuit Azië deze kant op. Vanuit de Rotterdamse terminal worden containers per trein vervoerd en er zijn dagelijkse verbindingen naar Polen, Zwitserland, België en Frankrijk.
CTT B.V. zorgt er door middel van de terminals voor dat im- en exporterende klanten zoveel mogelijk ontzorgd worden. Op het gebied van automatisering zijn we koploper. We duiken samen met de klant in het proces, we kijken waar we de klant zoveel mogelijk kunnen helpen om het gehele proces te optimaliseren en dit doen we stap voor stap. Dat doen we ook binnen onze eigen organisatie, zodat iedereen mee kan komen.

Ik ben verantwoordelijk voor het commerciële beleid, het personeel (68 fte), verzekeringen en schades. Ik vind het prettig om verantwoordelijkheid te dragen en vrijheid te hebben om het optimale resultaat te behalen. Mensen motiveren en laten doen waar ze goed in zijn staat voor mij voorop. Een langdurige relatie opbouwen met medewerkers, klanten en leveranciers is essentieel. Door vertrouwen te hebben in elkaar, kunnen we elkaar blijven voort helpen. Daarnaast creëer je daarmee openheid, zodat je gemakkelijker belt of aangeeft wanneer er onverhoopt toch iets verkeerd gaat.

Blijf dicht bij jezelf en doe waar je goed in bent.

Ik vind “ondernemers” inspirerend. Wat drijft je? Waarom doe je dat op die manier? De mens er achter zeg maar. Daarom ga ik ook heel graag naar het jaarlijkse MKB-congres, hier wordt er echt door en voor ondernemers gesproken en dat inspireert mij!

Naast mijn baan bij CTT ben ik lid van het “Topteam Logistiek” voor de Topsector logistiek. In dit topteam ben ik de MKB vertegenwoordiger. De afgelopen twee jaar ben ik actief geweest in de stuurgroep synchromodaal en ik zit nu in de stuurgroep corridors en knooppunten.
Nederland kent 10 Topsectoren, waaronder logistiek. Deze zijn ontstaan na de wereldwijde financiële crisis van 2008-2011. Doordat het economisch slechter ging, werd er bezuinigd door de overheid, stelden bedrijven investeringen uit en kwam veel innovatie stil te liggen. De topsectoren werden opgericht om die innovatie en investeringen gezamenlijk in te richten en weer op gang te helpen. In de Topsector werken vertegenwoordigers van bedrijven, wetenschap en de overheid samen aan de ondersteuning van innovatie en het delen van kennis. Ik vind het super interessant om van mensen te leren. In het topteam gaat dat leerproces snel en hoe tof is het om een op een op leeftijd zijnde (73 jaar) voorzitter te hebben die in een videocall 18 mensen, 2,5 uur op respectvolle wijze bij de les houdt. Dan denk ik echt dat wil ik ook als ik zo oud ben of iets eerder.

Wat wil ik nog graag de komende jaren; in algemene zin echt iets voor Logistiek Nederland betekenen. Voor mij is dit thema breed en behelst dit meerdere thema’s. Belangrijkste twee zijn voor mij nu; verduurzaming en human capital.
“Duurzamer transporteren”, meer mkb-ers bereiken en die meekrijgen in de vergroening, van vervoer over water tot vervoeren op waterstof.
Voor human capital meer vrouwen in de logistiek op toonaangevende posities. Dan bedoel ik beter gebalanceerde teams, zodat de kwaliteit van het bedrijf omhoog gaat en daarnaast zorgen voor een goede kennisoverdracht naar de jeugd. Opleidingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de praktijk. Waarom weten kinderen wel waar melk vandaan komt maar niet waar hun postpakketje met truien van €13,99 vandaan komen? Hoe ze gemaakt worden? Wat de consequenties zijn van 10 paar schoenen bestellen en 9 retourneren.

Hartelijke groet,

Annemarie Withag-Terpstra
www.ctt-twente.nl

Recent Posts