Deelneemster van de maand november 2020

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Marlous Piters-Braakhuis, al jaren gelukkig getrouwd met Stephan en moeder van Emma (8) en Maxim (6). Samen met mijn man runnen we Ekkelboom BV een internationaal (familie) textielbedrijf. Wij verkopen bed- en badtextiel in heel Europa onder onze eigen merken of onder private label. Ekkelboom bestaat 71 jaar en is opgericht door mijn Opa, mijn inspiratiebron. In die tijd was er nog veel textiel te vinden in Twente waar mijn opa stoffen opkocht en deze met een bakfiets langs de boerderijen verkocht. Mijn oma had tientallen huisvrouwen die de kantjes en bandjes langs de lakens naaide om deze te kunnen verkopen.

In de jaren 70 kwamen mijn ouders in het bedrijf en werd de inkoop langzaam verplaatst naar Joegoslaviƫ en Turkije en in de jaren 80 verplaatste onze productie naar Pakistan en Bangladesh. Grotere klanten wisten de weg naar Borne te vinden en de kelder werd te klein. Mijn ouders hebben Ekkelboom groter gemaakt en moesten de kelder verlaten voor een groter pand waar we nu nog steeds zitten maar wel in een nieuw jasje.

In 2006 hebben Stephan en ik besloten om bij Ekkelboom in dienst te gaan. Wij hadden toen al enkele jaren ervaring in de kleding en het werken met het verre oosten. In 2012 hebben we Ekkelboom overgenomen, al werken mijn ouders nog steeds met veel plezier een aantal dagen mee. Ons team bestaat uit 12 personen in Borne, een eigen kantoor in Pakistan en Bangladesh waar de productie, artikelen en verschepingen gecontroleerd worden.

Ekkelboom, liefde voor kwaliteit en pure schoonheid

Binnen Ekkelboom richt ik me voornamelijk op in- en verkoop en het ontwikkelen van de collectie. Samen met de klant zoeken naar de juiste prints en kleuren en hier dan een bestseller van maken geeft me veel energie. Maar zoals bij waarschijnlijk vele familiebedrijven weten mijn man en ik alles van het reilen en zeilen binnen het bedrijf wat het uitdagend en leuk maakt, geen enkele dag is hetzelfde. Helemaal nu met het covid virus lopen zaken anders dan normaal. Ook onze productielocaties hebben te maken met bepaalde maatregelen wat het proces vertraagd en behoorlijke uitdagingen met zich mee brengt betreffende levertijden en prijzen. Om up-to-date te blijven qua kleur, prints en kwaliteiten bezoeken we beurzen en steden. Onze collectie presenteren we op de grootste beurs ter wereld in Frankfurt.
Naast het altijd bezig zijn met het bedrijf kan ik ontspanning vinden in het maken van reizen of dit nu dicht bij huis is of naar de andere kant van de wereld, het liefst met onze kinderen. Heerlijk uit eten te gaan met vrienden of een gezellig spel met Emma en Maxim. Ontspanning heb je nodig als je 24/7 een bedrijf runt want aan de andere kant van de wereld zitten ze te wachten op onze goedkeuringen of offertes.

Ik hoop Ekkelboom nog jaren met veel plezier te mogen voortzetten!

Groeten,

Marlous Piters-Braakhuis
www.ekkelboom.nl

Recent Posts