Deelneemster van de maand juni 2020

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Sandra Mulder, ik ben mondhygiëniste en eigenaar van Mondhygiënisten Borne. Ik ben getrouwd met Laurens en samen hebben we twee dochters. Iris is 23 en woont in Amsterdam, Sophie is 21 en woont in Deventer. Gelukkig komen de meiden nog met enige regelmaat gezellig weer een weekendje thuis.

Op mijn 19e ben ik vertrokken naar Nijmegen om daar mondzorgkunde te gaan studeren. Daarna heb ik samen met Laurens in verschillende delen van Nederland gewoond, uiteindelijk zijn we toch weer in Borne terecht gekomen waar we beiden zijn geboren.

Ik ben al die jaren in verschillende tandartspraktijken werkzaam geweest, maar heb ook altijd interesse gehad in de zakelijke kant van een praktijk. In 2006 ben ik mede eigenaar geworden van Mondhygiënisten Borne en de eerste praktijk was gevestigd op de Stroom Esch. Toen we daar ons uit jasje groeiden kregen we de mogelijkheid om een nieuwe praktijk te openen in het gezondheidscentrum van ’t Dijkhuis. We konden meerdere stoelen plaatsen en onze praktijk laten groeien. Inmiddels zijn we met 3 mondhygiënistes werkzaam in de praktijk.

Wat me het meeste aanspreekt is het contact met je cliënten waar je door de jaren heen een prettige band mee opbouwt en het praktisch bezig zijn. Allereerst zijn wij allemaal gekwalificeerde mondhygiënisten. Wij verrichten dan ook de hele behandeling. De sfeer binnen onze praktijk is goed. De omgeving is niet kil, maar vanzelfsprekend wel hygiënisch. Binnen onze praktijk Mondhygiënisten Borne ondersteunen wij onze cliënten, van jong tot oud, met het verkrijgen en behouden van een gezond gebit. Wij kennen onze cliënten en/of leren onze cliënten kennen. Voor ons is dat een pre. Veel van onze bezoekers komen uit Borne, maar ook van ver daar buiten.

Vroeger hadden veel mensen standaard een kunstgebit, dat is niet meer nodig en niet van deze tijd. Met je eigen tanden oud worden is echt de moeite waard. Onze missie in de praktijk is om dat iedereen te doen inzien. De mond is de ‘porte d’entrée, de toegangspoort naar de rest van je lichaam. En als die mond niet gezond is, dan kan dat gevolgen hebben voor je welzijn en zelfvertrouwen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat er een directe relatie bestaat tussen je mondgezondheid en bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, longontsteking, dementie en diabetes. Aandacht voor een gezonde mond is aandacht voor jezelf en draagt bij aan de kwaliteit van je leven.

Het motto waar ik als mondhygiëniste voor sta is: Voorkomen is beter dan genezen.

In onze praktijk willen we er voor iedereen zijn, dus ook voor mensen met een beperking of met angst voor de behandeling. In onze praktijk wordt tijd vrijgemaakt voor cliënten die net iets meer tijd nodig hebben voor een behandeling, daar is alle ruimte voor. Vanaf augustus worden onze openingstijden verruimd en zijn we ook enkele avonden geopend.
De laatste twee maanden zijn voor iedereen bijzondere tijden geweest en ook voor ons, wij hebben onze verantwoording genomen en onze praktijk gesloten. Inmiddels hebben we onze praktijk weer opgestart en zijn blij om onze cliënten weer te mogen ontvangen en zijn onze cliënten weer blij om bij ons te kunnen komen.

Hartelijke groet,
Sandra Mulder

www.mondhygienistenborne.nl

Recent Posts