Deelneemster van de maand januari 2021

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Marleen Stoker, samenwonend met mijn vriend Matthijs en onze dochter Emma. Sinds 2017 wonen we in het mooie Borne waar ook mijn bedrijf Ten Kate en Stoker is gevestigd. Sinds 2015 ben ik directeur en samen met mijn vader eigenaar van Ten Kate en Stoker.

Ten Kate en Stoker is een echt familiebedrijf. Mijn vader is Ten Kate en Stoker in 2003 in Hengelo begonnen waarbij hij zich voornamelijk richtte op bedrijven in de metaal. Door de hoeveelheid werk en de daarbij horende uitbereiding zijn we verhuisd naar het Magna Porta gebouw in Almelo. Toen de kans zich voordeed om het huidige pand, boven de Rabobank, te betreden hebben we dit met beide handen aangegrepen. Sinds 2016 hebben we hier nu onze vaste stek die naast veel groeipotentieel, ook vooral met de feestdagen in december, een fantastisch uitzicht biedt.

Er wordt mij wel eens gevraagd: Wie is dan Ten Kate? Die kennen we helemaal niet. Dat zou goed kunnen kloppen, Ten Kate is namelijk de meisjesnaam van mijn moeder.

Zelf ben ik ook als ondernemer begonnen. Vanuit het business plan dat ik geschreven had voor mijn opleiding Ondernemer/manager detailhandel, heb ik een ruitersportzaak opgezet. Deze ruitersportzaak richtte vooral op het hogere segment met betrekking tot de aangeboden merken. Na een aantal succesvolle jaren, waarbij ik veel op de grotere CSI concoursen aanwezig was met een stand en een fysieke winkel runde, heb ik in 2007 besloten om hier mee te stoppen en mij volledig te focussen op het familiebedrijf. Ik ben ingestapt als backoffice medewerker en vanaf 2017 heb ik het directeurschap van mijn vader overgenomen. Hij is nog wel betrokken bij het bedrijf, waardoor het mogelijk was dat hij mijn functie kon overnemen tijdens mijn zwangerschap afgelopen jaar.

Ten Kate & Stoker B.V. is een dynamisch en innovatief opleidingsinstituut dat zich toelegt op het incompany opleiden van werknemers in diverse sectoren door heel Nederland. In alles wat we hierbij doen, staat de klant centraal. We moedigen onze klanten dan ook aan om actief feedback te geven en mee te denken over waardevolle verbeteringen. Op die manier kunnen we onze cursussen en assessments nog verder professionaliseren.

Dankzij onze werkwijze ontzorgen we onze klanten op een unieke manier op het gebied van opleidingen. Hiervoor gebruiken we onze Learning Management Software. Van selectie tot uitvoering en registratie van alle opleidingen, alles is vanuit deze software te regelen. Zo nemen we al het werk uit handen en kan de klant zich focussen op de zaken waar het bedrijf sterk in is.

Afgelopen jaar was ook voor ons een raar jaar. In het begin van afgelopen jaar zijn er door Covid-19 veel trainingen geannuleerd en/of doorgeschoven naar later in het jaar. Gelukkig hebben we in goed overleg met onze klanten duidelijke afspraken gemaakt over hoe zij trainingen kunnen blijven aanbieden aan hun medewerkers en hoe wij trainingen kunnen blijven geven. Dit alles met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Door deze praktische instelling hebben we veel klanten kunnen ontzorgen en blijven de medewerkers getraind voor het werk dat ze doen. Ook hebben we via diverse nieuwe kanalen, zoals bijvoorbeeld Teams, digitaal trainingen kunnen geven.
Dit alles doen we met een geweldig team, waar we de laatste jaren aan hebben gebouwd. We hebben de juiste mensen op de juiste plek die er niet alleen voor zijn om onze klanten te ontzorgen, maar ook om elkaar naar een hoger niveau te brengen. Dit vind ik geweldig om te zien.
Daarnaast vind ik de afwisseling die deze baan mij brengt heel mooi. Elke dag is anders en je praat met verschillende mensen uit uiteenlopende sectoren waardoor je elke dag weer iets nieuws hoort, leert of ziet.
Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2021, zowel zakelijk als privé!

Groetjes,
Marleen Stoker
www.tenkateenstoker.nl/

Recent Posts