Deelneemster van de maand februari 2021

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Jessica Konink-ten Voorde en getrouwd met Marco Konink. Samen hebben we twee lieve kinderen, Annika (14) en Ruben (12), en onze viervoeter Izzy, een Rhodesian Ridgeback, heeft een speciaal plekje binnen ons gezin.

Voordat ik Marco ontmoette was ik werkzaam als paraveterinair in een dierenkliniek in Utrecht. Voor de liefde teruggekeerd naar Twente heb ik nog een aantal jaren prettig gewerkt in een dierenkliniek in Almelo en zijdelings nam ik al steeds meer deel aan de werkzaamheden bij Marco thuis.

Nu ben ik mede het gezicht achter onze mooie onderneming. Onze onderneming is ontstaan tijdens de oorlogsjaren uit een stalhouderij aan de Beerninksweg van opa Jan Konink. Met trouw- rouw- en volgkoetsen verzorgde hij het personenvervoer in en om Borne. Tijdens de oorlogsjaren werd er vaak een beroep op hem gedaan om patiënten naar een huisarts te rijden of een huisarts naar de patiënt en zo ontstond in 1945 Taxi Konink. Eerst nog met koetsen maar al gauw kwam daar het eerste motorvoertuig bij. Langzamerhand ontstond een deels gemotoriseerd wagenpark. Rijtuigen werden vervangen voor motorvoertuigen en de koetsen werden historie.

In 1978 waren Wim en Lidy Konink de volgende generatie die het bedrijf van Jan overnamen. In 2014 zijn wij als derde generatie bezig dit mooie familiebedrijf voort te zetten.

Onze onderneming is een gecombineerd bedrijf en bestaat uit vier takken.

1. TAXI
Flexibiliteit en service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij rijden met ons representatieve wagenpark naar elke bestemming.

2. TOURINGCAR
We beschikken over verzorgde touringcars; 2 mini touringcars voor 19 personen, 1 touringcar voor 50 personen en een partybus voor 80 personen. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een begrip onder de stappers. Een geslaagde avond begint met de weg erheen! Verder verzorgen we vervoer naar diverse bestemmingen voor o.a. bedrijfsuitjes, wedstrijdbezoeken, dagtochten, schoolreizen, luchthavenvervoer en rouw- en trouwvervoer

3. PAKKETVERVOER
Wij kunnen alle pakketjes vervoeren en zijn gespecialiseerd in spoedbezorgingen. Het gaat dan vaak om onderdelen voor machines, apparatuur, auto’s of vrachtwagens.

4. KONINK UITVAARTBEGELEIDING
Persoonlijk, integer en respectvol zijn onze kernwoorden en zijn voor deze tak ook de derde generatie. De jarenlange ervaring, betrokkenheid en punctualiteit staan garant voor een afscheid in stijl. Door de aankoop van het oude Badhuis konden wij op een prachtige locatie in Borne een stijlvol Uitvaarthuys creëren. Dat was nog een ontbrekende schakel en kunnen daardoor geheel uit eigen middelen putten. Ons Uitvaarthuys is puur een plek voor opbaring en verzorging, er is een familiekamer met eigen ingang en er kan een plechtigheid gehouden worden tot 35 personen.

Al onze bedrijfstakken blijven in ontwikkeling. Bij de taxi verdiepen we ons in duurzaam rijden, bij de touringcars waren we voor corona bezig om uit te breiden naar meer georganiseerde uitjes. De uitvaartbranche is voortdurend in ontwikkeling en dat volgen wij uiteraard. Ik ben betrokken bij alle bedrijfstakken en mijn werkzaamheden zijn heel divers; administratief werk, voorbereiding en aanvraag certificering, training en cursussen, de dag van de audit, taxi- of touringcarchauffeur en uitvaartbegeleidster.

Dit alles kan ik niet alleen. Marco en ik prijzen ons gelukkig met zowel een fijn taxi-team als uitvaartteam om ons heen en zelfs onze kinderen koken een lekker potje voor ons op hele drukke dagen. Daarnaast maak ik ook tijd voor mijn hobby’s; paardrijden, zumba dansen en we wandelen graag met de hond.

Wat ik in die jaren als onderneemster heb geleerd is, door altijd je afspraken na te komen en transparant te blijven werken, je dit het beste resultaat oplevert. Én we hopen dit zo nog heel lang te kunnen blijven volhouden. Wij kiezen ervoor ons bedrijf niet te groot te laten worden, waardoor het overzichtelijk blijft en we zelf alles in de hand kunnen houden. Als onze klanten tevreden zijn, zijn wij ook tevreden. Bij ons is de klant of opdrachtgever KONINK!

 “Luisteren kan heel veel zeggen“

Hartelijke groet,
Jessica Konink-ten Voorde
www.taxikonink.nl en www.koninkuitvaartbegeleiding.nl

Recent Posts