Deelneemster van de maand december 2020

 In Deelneemster van de maand

Mijn naam is Maaike Leurink-Nijland. Ik ben getrouwd met Marc en ben de trotse moeder van onze 3 kinderen, Ann 21, Emma 19 en Mats 17. Ann en Emma wonen voor hun studie inmiddels in Amsterdam en Arnhem, maar komen gelukkig regelmatig terug voor een weekend thuis. Mats woont nog gezellig bij ons in Borne. Als jong meisje heb ik altijd in de gezondheidszorg willen werken en ben daarom aan de HBO-V gaan studeren in Enschede. Nadat ik deze opleiding had afgerond ben ik als verpleegkundige aan het werk gegaan. Ik heb Marc leren kennen en ben met de modebranche in contact gekomen.

In 1998 kwam de grote ommekeer. Ik was zwanger van onze oudste, werkte 3 dagen in de gezondheidszorg en 3 dagen in onze winkel in Oldenzaal en daarnaast wilden mijn schoonouders graag stoppen met de zaak, Leurink Mode, in Borne. Ik heb toen de keuze gemaakt om niet meer in de gezondheidszorg verder te gaan en samen met mijn man het bedrijf in Borne voort te zetten. Onze winkel in Oldenzaal is toen verkocht, Marc heeft zijn baan bij O’neill opgezegd en we zijn in Borne aan de slag gegaan.

Leurink Mode bestaat volgend jaar 75 jaar. We hebben ons bedrijf ontwikkeld van luxe dameswinkel naar een fullservice modebedrijf waar we online en offline een landelijke bestemming zijn. Naast een voor Nederland uniek merkenpakket hebben we in de loop der jaren een geweldig team samengesteld waar we heel trots op zijn.

Mijn werkzaamheden binnen het bedrijf zijn divers. Ik houd me samen met Marc constant bezig met de strategie op middel en lange termijn. Hoe ontwikkelen we ons en waar liggen onze kansen in de toekomst. Dit Coronajaar heeft de boel veranderd, maar ook duidelijkheid gegeven en een aantal zaken versneld. Zichtbaar zijn en als bedrijf duidelijk maken waar je voor staat en wat je uit wilt stralen is belangrijker dan ooit. Dit is de reden dat we bijvoorbeeld ons team PR/Social Media direct hebben uitgebreid.

De inkoop neemt het meeste tijd voor mij in beslag. Het is een continu proces van op de hoogte zijn en blijven van wat er speelt op mode gebied. Ik ben voor de inkoop veel op reis. Ik houd in de gaten wat influencers onder de aandacht brengen en lees me veel in. Daarnaast laat ik me informeren door modeanalisten zoals Lidewij Edelkoort. Zij zetten mode in een veel breder perspectief en laten zien dat milieu, politiek en economie enorm van invloed zijn op het modebeeld. Interessant om deze invloeden terug te zien in de mode. Continu nieuwe collecties opbouwen en daarmee het bedrijf in een bepaalde richting sturen en natuurlijk de klant inspireren vind ik één van de leukste dingen om te doen. Als een klant zich zeker en mooi voelt in onze collectie, dan word ik daar oprecht blij van.

Ons team speelt hierin een hele belangrijke rol. We hebben een groep bijzondere en talentvolle mensen om ons heen verzameld die er onder andere voor zorgen dat de klant zich thuis en welkom voelt. Aandacht en advies zijn ook echt persoonlijk. Ik vind het belangrijk te ontdekken waar het talent of de interesse van een medewerker ligt en te kijken hoe we diegene kunnen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Een team met verschillende persoonlijkheden en talenten heeft elkaar veel te bieden. Het kan elkaar en daarmee het bedrijf naar een hoger plan brengen.
Bij het begeleiden van ons team bij deze doorlopende ontwikkeling komen mijn ervaring in de gezondheidszorg en mijn mensenkennis goed van pas.

Leuk om deze diversiteit ook bij de BVIB terug te zien. Een groep verschillende vrouwen die elkaar zowel zakelijk als prive kunnen versterken en inspireren. Of gewoon samen even bij te praten.
Graag wil ik iedereen bij deze alvast hele fijne kerstdagen en een heel mooi begin van het nieuwe jaar toe wensen!

Liefs Maaike
www.leurinkmode.nl

Recent Posts