Deelneemster van de maand november

 In Deelneemster van de maand

Ik ben Bernadet Wieffer, 59 jaar, moeder van 5 kinderen en eigenaresse van ‘De Ster’ in Borne.
Vanaf 1980 ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. Toen onze kinderen klein waren, heb ik een periode fulltime voor de kinderen gezorgd. In de jaren negentig volgde ik een opleiding tot medisch secretaresse, waarna ik gedurende een periode van 12 jaar met veel plezier in de ZGT Hengelo heb gewerkt.

Voor onze zoon Stijn, die het syndroom van Down heeft, zagen wij als ouders geen mooie werkplek in de omgeving van Borne. Ik vind het heel belangrijk dat mensen met een beperking midden in de maatschappij staan en gezien worden. Er wordt eerder naar de beperkingen gekeken en minder naar de mogelijkheden van deze mensen. Het idee om zelf te starten met een mooie dagbesteding voor deze doelgroep heeft altijd bij mij geleefd, maar de stap om je baan op te zeggen en in het diepe te springen neem je niet zomaar. Toch heb ik mijn baan als medische secretaresse in de ZGT opgezegd en heb mijn hart gevolgd Aanvankelijk zijn we klein begonnen, maar al gauw kreeg ik het pand aan de Markstraat op het oog. Hier hebben we de dagbesteding kunnen uitbreiden met het werken in het café, atelier en de keuken. In januari 2018 hebben we het pand van binnen helemaal gestript en vernieuwd. Zo is de keuken geprofessionaliseerd en hebben we een prachtig lunchcafé gerealiseerd. Sinds die tijd werken we met nog meer plezier in ons pand en hebben we onze mogelijkheden kunnen uitbreiden.

In ons lunchcafé bieden we onze gasten koffie, thee en verschillende huisgemaakte cakes en taarten. We hebben inmiddels een uitgebreide lunchkaart, verzorgen daarnaast high teas en ook is het mogelijk om bij ons een feestje te houden. De bediening wordt volledig verzorgd door de medewerkers. In de keuken staat onze banketbakker en patissier die ervoor zorgt dat wij steeds een nieuw en goed aanbod van verschillende lekkernijen hebben. Onze medewerkers assisteren bij het bakken en het verzorgen van de lunches.

Daarnaast hebben wij nog een atelier waar cadeaus, kunstwerken en versieringen worden gemaakt. We maken ook cadeaus in opdracht, zoals kerstpakketten.
We vinden het belangrijk om binnen Borne samen te werken met andere ondernemers en zodoende wat voor elkaar te kunnen betekenen.
De Ster bestaat inmiddels vijf jaar en is wat mij betreft niet meer weg te denken uit Oud Borne. We kunnen met trots terugkijken op de afgelopen periode en hopen dat we ons werk hier met evenveel plezier kunnen voortzetten.

Ik heb -samen met mijn personeel- met De Ster een fantastische plek kunnen opzetten, waarbij we jonge mensen het zelfvertrouwen geven dat zij verdienen.
Ik kan andere ondernemers alleen maar het volgende meegeven; Volg je hart, want dat klopt!!!

Groeten,
Bernadet Wieffer
www.de-ster-borne.nl

Recent Posts