Deelneemster van de maand Juli

 In Deelneemster van de maand

Het beste bewaarde geheim van de Lemelerberg.

Mijn naam is Roelien Fogarin-Bosch. Eigenlijk ben ik mijn hele leven al met veel liefde werkzaam in de Horeca en heb dat ook met de paplepel  ingegeven gekregen.

Na mijn opleiding tot gastvrouw heb ik in mooie bedrijven mogen werken. Daarna een grote stap gemaakt om samen met mijn ouders een grote zaak, Hotel met Restaurant in Dalfsen te starten. Na 10 jaar en de keuze voor een gezin en de stap naar Borne, ben ik in 2003 met De Lemelerberg begonnen. Het pand stond als bijna bouwval en dichtgetimmerd te koop maar de uitdaging was er. Het was even spannend of het gebouw  te redden was, maar gelukkig is dat helemaal gelukt en is het in traditionele glorie hersteld in de sfeer van de aloude uitspanning.

Met de centrale ligging,  in het wandelgebied van de Lemelerberg zijn er natuurlijk veel wandelaars en fietsers die komen voor koffie met het beste bewaarde geheim van de Lemelerberg: ons huisgemaakte appelgebak. Ik probeer de ongedwongen sfeer te blijven uitstralen.

Elk jaargetijde heeft zijn bijzondere momenten. De natuur rondom ons heen is fantastisch.  In de herfst met de schitterende gekleurde bladeren in  het bos, winter met sneeuw, sleeënd van de berg af, gezellig genieten van het haardvuur met een warme drank. In het voorjaar en de zomer in het groen, op het terras met schitterend uitzicht over de heide van het Landschap Overijssel.  Kom maar binnen en de hond is natuurlijk ook gewoon welkom. Heerlijk.

De Lemelerberg is elke zaterdag, zondag en alle feestdagen open. Tijdens de schoolvakanties ook doordeweekse dagen. Gelukkig kan ik dit toch allemaal goed combineren met mijn gezinsleven. Ook omdat man en kinderen zo af en toe, gelukkig met veel plezier, een beetje mee helpen.

Behalve voor de wandelaars en fietsers (op onze parkeerplaats start een zeer geliefde mountainbike route) sta ik, nog een beetje beperkt,  open voor speciale arrangementen op afspraak voor de zakelijke markt. Dit is nieuw en nog in ontwikkeling. Bel me eventueel voor je idee.

Het is zo leuk om te ervaren dat er  veel  mensen  vaker terug komen of speciaal van ver naar ons toe komen voor het gebak. Ook zo leuk zijn de drukke dagen waar ik, samen met mijn hele team onze gasten toch weer elke keer een fijn verblijf op “de berg”  kan bieden.

Graag tot ziens op De Lemelerberg.

Roelien

 

Website: www.de-lemelerberg.nl
Facebook:  restaurant &theehuis ”deLemelerberg”
Instagram:  delemelerberg

Recent Posts